Coronavirus

Hold dig opdateret på situationen med coronavirus i Thisted Kommune

Thisted Kommune støtter en grønnere Alive Festival

Alive Festival bliver mere bæredygtigt i år. Thisted Kommune støtter festivalens initiativ.

16-08-2018Nyhed

Alive affald liggende
Når mere end 2300 festivalgæster og frivillige i dag mødes i Christiansgave i Thisted for at feste eller arbejde på Alive Festival, skulle det gerne efterlade et mindre aftryk på klima og natur, end det gjorde sidste år.

Alive Festival har nemlig besluttet, at bæredygtighed skal være et indsatsområde i 2018. Og det formål har Thisted Kommune valgt at støtte med midler fra en pulje under Energi og Ressource-politikken.

Det betyder blandt andet, at affaldssorteringen på festivalpladsen er mere grundig i år. Alt affald vil blive sorteret i fire kategorier, nemlig plastik, madrester og papir, rent papir og restaffald. Sorteringen er afgørende for, hvor godt affaldet kan genanvendes eller omdannes til energi.

Festivalen vil desuden bruge nedbrydeligt bestik, lavet af papir eller træ, til de frivillige arbejdere på festivalpladsen. Og der er lavet en aftale, så de forskellige madboder også kan få det, fortæller produktions-ansvarlig Christian Søndergaard.

- Vores organisation er blevet større, og vi har fået nogle flere muligheder for at udvikle os. Det var derfor et helt naturligt skridt for os at gøre festivalen mere bæredygtig, siger han.

Inspiration til gæsterne

Arrangørerne håber også, at festivalens initiativ kan inspirere gæsterne til også at leve lidt grønnere, når de kommer hjem.

- Vi vil gerne vise folk, der ikke er så gode til at sortere affald, at det faktisk ikke er så svært, og at man sagtens kan bruge lidt mindre plastik til gavn for hele kloden, siger Christian Søndergaard.


Kontaktinfo

Ledelsessekretariatet
Asylgade 30
7700 Thisted
Telefon: 99 17 17 17
lese@thisted.dk

Åbningstider:

Man. - ons.
08.00 - 15.00
Tors.
08.00 - 17.00
Fre. 08.00 - 15.00