Coronavirus

Hold dig opdateret på situationen med coronavirus i Thisted Kommune

Sommerfuglene rumsterer på første skoledag

Et nyt skoleår begynder i dag i Thisted Kommune. For både elever og lærere er første skoledag en helt særlig begivenhed.

13-08-2018Nyhed

Det summer af liv på gangene og i klasseværelserne på Rolighedsskolen i Thisted. Både elever, lærere og forældre har de brede smil på. Her er en god energi og masser af spænding, for første skoledag er i fuld gang.

Og det er ikke kun de mindste elever, som i dag for første gang rigtigt går i skole, der er spændte.

Anette Hundahl er børnehaveklasseleder og klasselærer for 0. B. Hun har undervist børnehaveklasser i mere end 25 år, men alligevel er denne mandag i august en stor dag.

- Der er altid sommerfugle i maven på første skoledag. Også selv om man har prøvet det mange gange før. Det er præcist lige som at være barn, smiler hun.

Hun har netop læst en historie for 0. B. Den handlede om, at det er helt i orden af være nervøs og spændt, når man skal begynde i skole.

Skoleintro forbereder eleverne

De nye skoleelever er faktisk ikke helt grønne, selv om skoleåret først begynder nu. Inden sommerferien var de nemlig igennem det tre måneder lange forløb, Skoleintro, hvor de blev introduceret til skolen og hinanden.

Det var også i forbindelse med det forløb, at de to klasser blev sammensat.

- Pædagogerne havde mulighed for at prøve forskellige konstellationer. Der er selvfølgelig blevet set på kønsfordelingen, men også på hvor aktive eleverne er i klassen og deres sociale og faglige evner, forklarer skoleleder Per Overgaard.

For ham er første skoledag en god mulighed for se de nye forældre i øjnene og opfordre til fortsat kommunikation.

- Vi undgår ikke, at der kommer udfordringer i løbet af de næste syv år. Det handler om, hvordan vi sammen løser i de udfordringer, siger han.

Rolighedsskolen byder ikke kun velkommen til nye elever i 0. klasse, men også til specialtilbuddet Rolighedsklassen, som er for børn med generelle indlæringsvanskeligheder, samt Østermølle, som er for elever mellem seks og 18 år med varige fysiske og psykiske udfordringer.

For hele Thisted Kommune gælder det, at 353 elever per dags dato er indskrevet til at begynde i 0. klasse.

Skolestart

Kontaktinfo

Ledelsessekretariatet
Asylgade 30
7700 Thisted
Telefon: 99 17 17 17
lese@thisted.dk

Åbningstider:

Man. - ons.
08.00 - 15.00
Tors.
08.00 - 17.00
Fre. 08.00 - 15.00