Coronavirus

Hold dig opdateret på situationen med coronavirus i Thisted Kommune

Kunsthistorikere kvalificerer Cold Hawaii Inland

En gruppe kunsthistoriestuderende fra Aarhus Universitet lagde vejen forbi Thisted Kommune, for at kaste et kvalificeret blik på Cold Hawaii Inland projektet og med fokus på dynamikken mellem land og vand i Thy.

11-04-2018Nyhed

Kl. 10.30 onsdag morgen steg 45 lettere søvnige studerende og en gruppe undervisere ud af bussen foran rådhuset i Thisted. Bag sig havde de netop lagt de 153 km lange vej fra Århus til Thy, for at komme under huden på projektet Cold Hawaii Inland (CHI).

Gruppen blev taget vel imod af projektleder Tina Morgen Kristensen, og i Mødesalen fik de syn for sagen. Alle de fem forslag til CHI var stillet frem, og drift- og anlægschef Eigil Haurum fortalte om processen frem imod at finde en vinder, og om vinderforslaget fra Spektrum Arkitekterne.

Dynamik mellem land og vand
En del af de studerendes opgaver på dette semester handler nemlig om, at se på dynamikken mellem land, fjord og hav, og det er Thy det perfekte sted at observere og arbejde med. Det er nemlig specielt, når et område har det barske Vesterhav og den rå kyst på den ene side, og det mere blide og rolige Limfjordsvand og -kyst på den anden.

Projektet er et resultat af samarbejde mellem Aarhus Universitet, LABland og Thisted Kommune. Søren Kristensen fra LABland Architects fortæller om baggrunden:

For det første er det en unik mulighed for, at Thisted og vi kan få nogle helt andre øjne på projektet, i og med at de er studerende indenfor kunsthistorie og ikke hverken kommunalt ansatte eller arkitektfaglige. Vores mål med besøget er derfor også at få de studerendes viden bragt i spil, både i forhold til CHI men også Thisted Kommune som egn helt generelt.

De studerende skal bruge den viden, de har opsamlet, i en projektrapport omkring land-vand-relationen, og skal inddrage lokationer rundt omkring i Thisted Kommune. Deres udfordring bliver desuden, at hele projektet skal fortælles digitalt.

 

Kunsthistoriestuderende i Mødesalen

Kontaktinfo

Ledelsessekretariatet
Asylgade 30
7700 Thisted
Telefon: 99 17 17 17
lese@thisted.dk

Åbningstider:

Man. - ons.
08.00 - 15.00
Tors.
08.00 - 17.00
Fre. 08.00 - 15.00