Coronavirus

Hold dig opdateret på situationen med coronavirus i Thisted Kommune

Konkurrence om Cold Hawaii Inland i Thy er afgjort

Spektrum Arkitekterne har sammen med NORRØN og ISC rådgivende ingeniører vundet den 4-årige rammeaftale for Thisted Kommune. Ambitionen er at skabe et nationalt centrum for vand- og friluftsaktiviteter i den danske natur. Cold Hawaii Inland er født.

05-04-2018Pressemeddelelse

Cold Hawaii Inland med hot spots ved Vandet Sø, Vildsund, Doverodde, Thisted, Amtoft og Øsløs
Cold Hawaii Inland er et projekt, som skal binde vand- og sportsaktiviteter langs Limfjorden sammen med Klitmøller og Cold Hawaii. Cold Hawaii er et af landets bedste brands med sine forskellige surf-områder ned langs den jyske vestkyst, og der er allerede nu et meget levende og bredt miljø inden for området. Med navnet Cold Hawaii Inland er det derfor visionen at koble Vesterhavets aktiviteter på tværs af Thy, via Vandet sø, til de mere rolige vande i Limfjorden.

Formand for Erhvervs-, Arbejdsmarkeds- og Kulturudvalget, Niels Jørgen Pedersen, fortæller om projektet:

- Cold Hawaii Inland er et visionært projekt, og der er tænkt virkelig store tanker i forhold til at binde fjord, hav og landet imellem dem godt sammen. Jeg er rigtigt stolt af, at vi i samarbejde med arkitekterne har fundet en løsning, som vil sætte sit synlige aftryk i landskabet og faktisk også i resten af Danmark.

Niels Jørgen Pedersen uddyber desuden projektets værdi for indbyggerne i Thisted Kommune:

- Det kommer til at give vores borgere en masse gode muligheder for at bruge Limfjorden, Vandet Sø og de udvalgte områder langs Limfjordens kyst fra Doverodde og til Amtoft i endnu større grad. Samtidig kommer der en sammenhængende rute hele vejen fra Silstrup og til Eshøj. Det er en helhedsløsning, og det vil man kunne mærke.

Uddrag fra dommerbetænkningen:
Et dommerpanel bestående af medlemmerne af Erhvervs-, Arbejdsmarkeds- og Kulturudvalget, Klima-, Miljø- og Teknikudvalget samt en repræsentant fra Friends of Cold Hawaii samt to uvildige arkitektfaglige dommere står bag valget af Spektrum Arkitekternes forslag ”Streger i landskabet” som vinderforslaget. Det blev godkendt af en enig kommunalbestyrelse.

Med projektet ”Streger i landskabet” vil Thy i fremtiden kunne tilbyde flere unikke steder, som lige netop kun er til stede i og omkring Limfjorden, som rekreative landskaber eller som brugslandskaber. Med ”Streger i landskabet” kan destinationerne blive til interessante turistmål, med attraktive natur-værdier, som kan blive Fremtidens Thy - et rekreative rum for ALLE, på kanten eller på vandet. Projektet har formået at indtænke store sammenhænge; destinationerne og landskabet bliver tilsammen ’et hele’, som vil kunne være overskuelig, inkluderende og samlende for Thy.

Projektet Streger i landskabet rummer lang levetid og robusthed. Projektet er visionært – og det har arkitektoniske ambitioner.

Læs mere om Cold Hawaii Inland og se ide-forslaget m.v.

Fakta


Cold Hawaii Inland kommer til at bestå af en række spots langs Limfjorden og ved Vandet Sø, nemlig Dragsbæk, Søbadet, Sydhavnen og Synopal i Thisted. Disse suppleres af et antal mindre spots langs Limfjorden nemlig Øsløs, Amtoft, Vilsund og Doverodde. Spottet ved Vandet Sø kobler vandsportsaktiviteterne ved Limfjorden og ved Vesterhavet sammen på tværs af Thy.

Hvert spot bliver letgenkendeligt, i form af en række lævægge kaldet “Streger i landskabet”. Desuden kommer en 7 km rekreativ rute til at binde strækningen fra Silstrup til Eshøj sammen.

Ydermere kommer projektet til at forbedre en række eksisterende områder. Et af dem bliver Thy Cable Park, hvor klubben kan få et attraktivt løft med nye faciliteter og en forbedret wake board bane.

Kontakt


For flere oplysninger, så kontakt

Niels Jørgen Pedersen, 1. viceborgmester, formand for Erhvers, Arbejdsmarkeds- og Kulturudvalget.
Mobil 40 93 17 18

Mogens Kruse Andersen, direktør for Teknik og Erhverv
Mobil 40 24 26 97

Tina Morgen Kristensen, udviklingskonsulent
Telefon 99 17 18 27 eller tmk@thisted.dk

Kontaktinfo

Ledelsessekretariatet
Asylgade 30
7700 Thisted
Telefon: 99 17 17 17
lese@thisted.dk

Åbningstider:

Man. - ons.
08.00 - 15.00
Tors.
08.00 - 17.00
Fre. 08.00 - 15.00