Coronavirus

Fra den 10. september er coronavirus ikke længere kategoriseret som samfundskritisk sygdom

Børnecenter Vestervig lukker

Udlændingestyrelsen har besluttet at lukke Børnecenter Vestervig ved udgangen af juni 2017. Det sker på baggrund af faldende indrejsetal og en plan om at flytte de 17-årige.

06-03-2017Nyhed

Børnecenter Vestervig har siden 2009 været hjem for en række uledsagede, mindreårige asylansøgere, og at netop centret i Vestervig er valgt til lukning ærgrer borgmester Lene Kjelgaard Jensen: 

- Vi har drevet børneasylcentret siden 2009, og har gennem årerne fået stor ros og anerkendelse fra Udlændingestyrelsen. Thisted Kommune har været glade for at løse denne opgave for styrelsen, ligesom vi har været rigtigt glade for den opbakning centret har haft fra borgerne i Vestervig. Vi håber at Udlændingestyrelsen vil se på Thisted igen, hvis behovet for at skabe rammerne for uledsagede, mindreårige asylansøgere opstår i fremtiden. 

Lukningen af Børnecenter Vestervig sker ifølge Udlændingestyrelsen på grund af et lavere antal af indrejsende asylansøgere gennem 2016, samt et ønske om at flytte 17-årige asylansøgere til en række særlige centre.  

Det betyder samtidigt, at 50 medarbejdere fra 1. juli skal finde nye arbejdspladser. Lars Sloth, direktør for Børne- og Familieforvaltningen, uddyber:  

- Med Udlændingestyrelsens beslutning om at lukke centret, er vi desværre også nødt til at opsige de 50 ansatte på centret, og det er vi naturligvis rigtigt kede af. Vi vil selvfølgelig forsøge at omplacere de berørte medarbejdere, i det omfang det er muligt. Vi har dog også hele tiden vidst, at det at drive et børneasylcenter selvfølgelig afhænger af antallet af indrejsende mindreårige asylansøgere.  

Børnecenter Vestervigs medarbejdere er orienterede om den kommende lukning på et møde mandag den 6. marts. 

Kontaktinfo

Ledelsessekretariatet
Asylgade 30
7700 Thisted
Telefon: 99 17 17 17
lese@thisted.dk

Åbningstider:

Man. - ons.
08.00 - 15.00
Tors.
08.00 - 17.00
Fre. 08.00 - 15.00