Coronavirus

Fra den 10. september er coronavirus ikke længere kategoriseret som samfundskritisk sygdom

En kulturmilepæl i det Thy’ske

Onsdag d. 19. maj slippes de kreative miljøer for alvor løs i Kulturrummet. Og der er en hel særlig grund til, at det store jazzkalas netop denne dag garneres med både feinschmeckerfalafel og teenagefestivitas: Plantagehuset og URT-huset er klar til brug!

19-05-2017Nyhed

Sidste år i september blev det første spadestik taget, maskinerne rykkede ind og mænd med hårde hatte gik til hånde. Noget er blevet smadret, men det meste er nu blevet bygget op igen og gjort i stand. Intet er tilfældigt, og derfor står det nyrenoverede URT Hus klar til indvielse denne dag. Velkommen i (noget af) KulturRummet.

- Det har været en hård proces at være ungdomshusvild, der har ikke været overskud til så meget – så nu glæder vi os bare til at flytte ind! I byggeperioden har Plantagehuset, Thisted Musikteater og Thisted Gymnasium været behjælpelige med lokaler til både møder og events, især Finn Ryberg fra Plantagehuset har hjulpet os meget den sidste måneds tid, fortæller bestyrelsesformand i URT Mads Bakke Nielsen, der navnlig glæder sig til fremtidens samarbejder med Spillestedet Thy og Madværkstedet.

Skåltaler og små hapsere fra Madværkstedet


Thisted Kommunes helt store kulturelle satsning bliver indviet med bravur, og derfor står både borgmester Lene Kjelgaard Jensen samt Niels Jørgen Pedersen, formand for Erhvervs-, Arbejdsmarkeds og Kulturudvalget, klar kl. 16, når de første bevingede ord skal sendes ud i æteren. Herefter er der reception, som samtidig er en lille lakmusprøve på Madværkstedets færdigheder – den første større event for den nyåbnede socialøkonomiske café, der har base i Plantagehuset. Christian Poul Petersen, der er Madværkstedets projektleder, glæder sig til at traktere med bl.a. koldrøget laks og kokostoppe.

- Vi er heldigvis ikke blevet overrendt her i opstartsfasen, hvilket flugter godt med strategien, da vi jo har otte fleksjobbere, som skal kunne finde ro i arbejdet og tage et naturligt ejerskab. De er vores førsteprioritet. Og de klarer det forbavsende godt, hjælper hinanden indbyrdes, og der udvises stor empati. Vi har haft ca. 20 besøgende om dagen, hvilket har været et godt niveau at starte på, men nu er vi også så småt klar til, at der kommer mere opmærksomhed om projektet, siger Christian Poul Petersen, der også håber at få tid til at vise lidt rundt i etablissementet og fortælle om projektet på dagen.

Kultour de chambre


Den festlige begivenhed vil i den grad blive udnyttet til at give et indblik i nogle af de mange kulturfacetter, som både URt og Plantagehuset har at byde på. Alle gæster opfordres derfor til at få sig en på opleveren: der vil være rundvisninger samt underholdning ved bl.a. musikskolen og billedskolen. En smule jazzforkælelse bør man også kunne forvente, ligesom kunstneren Bue Bredsdorff inviterer inden for i Sønderhå-barndomshjemmet i form af en præsentation af tegneserien HJEM. Det er med andre ord en pose velblandede kulturbolsjer, der langes over disken, inden de unge efter nogle timer overtager showet.

Til den afsluttende del af fejringen er musikerne Summers og Code Walk programsat, så er man til hiphop, gospel og lyn-house, er det især denne del, man skal glæde sig til.

Sted
Plantagehuset og URT-huset, Plantagevej 18, 7700 Thisted.

Tidspunkt
Onsdag den 24. maj kl. 16-??.

Pris
Arrangementet er gratis for alle interesserede, dog skal der købes billet til Summers og Code Walk.