Coronavirus

Fra den 10. september er coronavirus ikke længere kategoriseret som samfundskritisk sygdom

Team Tvilling åbner i samarbejde med Thisted Kommune en afdeling i Thisted

Det er med stor glæde, vi kan præsentere Team Tvilling Thisted.

16-05-2017Pressemeddelelse

Det har længe været et ønske at kunne tilbyde et sundhedstilbud, der netop aktiverer denne gruppe af borgere, som Team Tvilling tager hånd om. 

- Derfor var vi ikke i tvivl, da det blev muligt at blive Team Tvilling Kommune. Vi ser projektet som et godt tilbud til kommunens botilbud og privatpersoner, der ønsker at få frisk luft, flytte nogle grænser og være del et socialt fællesskab, hvor der løbes sammen og samtidig skaber øget livskvalitet for mange mennesker, fortæller Handicap- og Psykiatrichef for Thisted Kommune, Ellen Kirk, der bakkes op af formanden for Thisted Kommunes Social- og Sundhedsudvalg, Peter Sørensen:

- Det er fantastisk det er lykkedes at få et samarbejde med Team Tvilling. Jeg har selv oplevet nogle af de løb, Team Tvilling har afviklet. Og at se de røde kinder og lyset i øjnene på kørestolsbrugerne, når de kommer tilbage fra sådan en tur, er helt fantastisk. Så jeg glæder mig utroligt meget til, det kommer til Thisted, så vores borgere får mulighed for det her.

Hvad er Team Tvilling?
Tvillingerne Steen og Peder Mondrup fra Team Tvilling blev verdenskendte i sommeren 2014, da de under massiv opmærksomhed sammen gennemførte Copenhagen Ironman. De var det første hold, og de første tvillinger, til at gennemføre en Ironman.
Målet var at vise, at det kunne lade sig gøre og samtidig inspirere andre til at se muligheder frem for begrænsninger.

Team Tvillings mål er at give handicappede og kørestolsbrugere oplevelser og et bedre liv. Samtidig ønsker de at åbne omverdenens øjne for, at de kan mere end folk går og tror, og gennem sport, nedbryde tabuer og berøringsangst.

- Vi er super glade for at Thisted Kommune har valgt at blive en del af Team Tvillings netværk og projekt, udtaler Steen Mondrup, stifteren af Team Tvilling.
Med fire års erfaring på området, ved Team Tvilling at de tilføjer nye aspekter til opfattelsen af ordet 'handicap'.

- Gang på gang oplever vi at berøringsangsten og uvidenheden om handicappede forsvinder. Nye venskaber opstår og nye muligheder bliver skabt, samtidig med, vi fjerner den isolation, mange handicappede oplever, uddyber Steen Mondrup og fortsætter:

- Det særlige ved denne opstart er, at vi har en succesfuld afdeling i Aalborg, som vil invitere til fællestræning og hurtigt etablere et samspil på tværs af kommunegrænserne. 

Team Tvilling er for alle
Team Tvilling Thisted starter op med fem vogne, som kommunen har købt. Alle vogne kommer til at stå ved Thy Hallen, og den første træning bliver den 10. juni, hvorefter der vil blive trænet hver søndag kl. 10.00. 

- Det er ikke bare en karruseltur, hvor en kørestolsbruger bliver kørt rundt. Der er en dialog mellem løberen og kørestolsbrugeren. Derfor skal man som løber ville projektet. Men hvis man gerne vil være med til at gøre en forskel, er det en oplagt mulighed, for løberen og den handicappede taler sammen under vejs, så vidt det er muligt - for det er ikke en konkurrence. Det er et spørgsmål om at opleve noget, for begge parter, fortæller Peter Sørensen.

Kunne du tænke dig at blive en del af Team Tvilling i Thisted, så har du nu muligheden, da Thisted Kommune i samarbejde med Team Tvilling d. 7. juni åbner dørene for en inspirerende aften hvor du blandt andet kan høre foredraget "Fra kuvøse til Ironman". Det er stifterne bag Team Tvilling - Steen og Peder Mondrup, som fortæller om håb, viljestyrke, drømme og motivationen til at tro på at du kan nå dit mål hvis du virkelig vil det!

Foredraget er gratis, så reserver allerede nu datoen, og send en mail til teamtvilling@thisted.dk for bekræftelse. Det er "først til mølle", og pladserne er begrænsede-

Foredraget bliver holdt i Thy Hallen, d. 7. juni fra kl. 18.00 til kl. 21.00.

På aftenen er det desuden muligt at prøve Team Tvillings specialdesignede løbevogn, og melde dig som løber eller handi-atlet.  Herved kan du indgå i et landsdækkende netværk, som dyrker sport uanset fysik og handicap.

Udover foredrag, byder Thisted Kommune på kaffe og kage.  

Alle er velkomne uanset fysik og handicap. Bare du har et ønske om at gøre en forskel, og få oplevelser for livet.