Coronavirus

Fra den 10. september er coronavirus ikke længere kategoriseret som samfundskritisk sygdom

Statens Museum for Kunst flytter til Thy

Der er udsigt til at en af landets største kulturinstitutioner flytter til Thisted Kommune. Statens Museum for Kunst vil oprette en filial ved Købmandsgården ved Doverodde.

05-05-2017Nyhed

Thisted Kommune og Statens Museum for Kunst (SMK) har givet hinanden håndslag på, at der arbejdes på at oprette en filial af SMK i magasinbygningen på Doverodde Købmandsgård.

Dermed er fundamentet lagt til at etablere en turistattraktion af international klasse, som vil kunne til-trække mange turister fra hele Norden.

Selvstændig filial langt fra København
Statens Museum for Kunst ønsker at skabe en selvstændig filial for SMKs store samling med henblik på at lave et udstillingsprogram og formidlingsaktiviteter i international klasse, og samtidigt etablere et flagskib langt fra København, for på den måde at ramme et nyt publikum.

Museets samling, der totalt tæller mere end 250.000 værker, skal ud til flere og nye brugere, der ikke jævnligt kommer til København, ligesom det vil styrke det samlede kulturtilbud i en region i vækst.

Dog er der nogle bygningsmæssige forhold, der endeligt skal afklares, inden SMK flytter til Thy, men Kommunalbestyrelsen træffer beslutning om det videre forløb, når de mødes d. 30. maj.