Coronavirus

Fra den 10. september er coronavirus ikke længere kategoriseret som samfundskritisk sygdom

Unge er blevet mere digitale

En effektiv indsats fra Borgerservice har vist sig at bære frugt – antallet af unge mellem 15 og 17 år, der benytter deres e-Boks er steget markant.

20-06-2017Pressemeddelelse

I efteråret 2016 undersøgte Thisted Kommune, hvor mange unge mellem 15 og 17, der benyttede sig af deres e-Boks. Og tallet var mildt sagt nedslående; 29 % af de unge havde aldrig åbnet deres elektroniske postkasse. 

- Det er ret alvorligt, de unge mennesker ikke bruger deres e-Boks, for der kan være mange vigtige papirer, de skal tage stilling til, forklarer Gitte Frøkjær, faglig koordinator ved Borgerservice og Ydelser, Thisted Kommune.

Derfor besluttede Borgerservice og Ydelser sig for at tage ud på kommunens fri- og folkeskoler for at tale med alle 8. og 9.-klasser.

- Det viste sig, der var mange elever, der slet ikke var klar over, de havde en e-Boks, men det får man altså i det øjeblik, man fylder 15 år. Så skal man have bestilt et NemID og tjekke sin digitale postkasse jævnligt, uddyber Gitte Frøkjær. 

Information har virket

Besøgene på skolerne har virket, for nu er antallet af unge, der ikke har brugt deres e-Boks blevet mere end halveret.  

- Vi har vist de unge e-Boks-appen, for vores indsats har koncentreret sig om selve e-Boksen, ligesom vi har fortalt hvilke breve der kommer i den elektroniske postkasse, og ikke mindst hvad der kan ske, hvis man ikke jævnligt tjekker sin e-Boks, fortæller Gitte Frøkjær. 

Efter succesen i år, vil Thisted Kommune i foråret 2018 tage ud til 8.-klasserne i hele kommunen og fortælle dem om NemID og e-Boks, for det er nødvendigt at være opsøgende i forhold til de unge, da de ikke selv opsøger kommunen.

- Vi er gået sammen med 11 andre kommuner om at få kendte YouTubere til at fortælle om e-Boks. Der kan vi ramme flere af de unge, fordi de er mere på YouTube end for eksempel Facebook, slutter Gitte Frøkjær.

 

Se YouTube-indlæggene her:

Guld Dennis 

Jackie Klink
 
Benjamin Mann-Nakel 

Stupidaagaards 

Kontakt:

Gitte Frøkjær Pedersen
Sektionsleder
Borgerservice & Ydelser
Thisted Kommune
Tlf.: 9917 1881
E-mail: gfp@thisted.dk

Jan Bendix Jensen
Chef for Borgerservice & Ydelser
Thisted Kommune
Tlf.: 9917 1840
E-mail: jabj@thisted.dk