Coronavirus

Fra den 10. september er coronavirus ikke længere kategoriseret som samfundskritisk sygdom

Lån en naturplejetrailer - og plej din lokale natur

Lodsejere, borgere, foreninger og institutioner har nu lettere ved at være med til at passe på Thisted Kommunes natur. Det kan de med den nye naturplejetrailer, som Thisted Kommune gennem projektet ”RigKilde LIFE” låner gratis ud til alle, der vil give en hånd med til at bevare den lokale natur.

01-06-2017Nyhed

Rigkilde og andre sjældne naturtyper kan beskyttes med den rette indsats

Thisted Kommune har fået en ny trailer. Det har de med det formål at sikre de sårbare, lysåbne og lavtliggende naturområder ved Vejlerne, Hvidbjerg Å, Ørum Sø og Skibsted Fjord. Traileren er pakket med motorsav, buskrydder og andet udstyr, der er beregnet til naturpleje, og de låner den ganske gratis ud til alle dem, der vil være med til at bevare den sjældne natur.

- Naturplejetraileren udspringer fra idéen om, at vi længe gerne har villet være i stand til at tilbyde noget ordentligt udstyr til de frivillige, der lægger timer i at bevare naturen. Det kan vi nu,” siger projektleder i Thisted Kommune, Elsemarie Kragh Nielsen.

Se traileren på dyrskuet den 10. juni


Med den nye naturplejetrailer er det muligt på frivillig-, forenings- og privat basis at låne udstyr til at rydde for især pil og tagrør, der forhindrer lyset i at trænge ned og sikre det unikke plante- og dyreliv, der er kendetegnende for de sårbare områder.

Booking af naturplejetraileren er muligt allerede nu via telefonhenvendelse til Elsemarie Kragh Nielsen eller Lars Christian Adrados, der begge er projektledere i kommunen.

Det er også muligt at se nærmere på traileren, dens indhold og høre mere om, hvordan den skal bruges, for kommunen stiller den op lørdag den 10. juni ved dyrskuet i Thisted og vil være til stede til at svare spørgsmål.

- Vi er rigtig stolte af det her projekt. Det er det største af sin slags, og nu er vi spændte på at se, hvor mange der vil være med til at lave frivillig naturpleje. Det handler om at sikre den natur, der er kendetegnende for vores kommune,” siger projektleder Elsemarie Kragh Nielsen.

Hvis du vil booke traileren, så ring til Elsemarie Kragh Nielsen på mobil 21 47 99 75 eller Lars Christian Adrados på mobil 23 74 53 71.

Læs mere om det EU-finansierede RigKilde LIFE-projekt på www.rigkildelife.dk


Kontaktinfo

Plan og Miljø
Kirkevej 9
7760 Hurup
Telefon: 99 17 17 17

E-mail:
BBR: bbrkontoret@thisted.dk 
Plan: plan@thisted.dk
Miljø: miljo@thisted.dk
Lokal udvikling: lokal@thisted.dk

Telefontider:

Mandag - fredag 08.00 - 10.00
Torsdag  15.00 - 17.00