Coronavirus

Fra den 10. september er coronavirus ikke længere kategoriseret som samfundskritisk sygdom

THY AWARDS: Årets ungleder i Thisted Kommune er en dreng!


Når navnet på vinderen af titlen ”Årets ungleder 2016” bliver råbt op i højtaleren, sker det udover en fyldt Thy-Hallen med over 600 mennesker til Thy Award. Og folkene bag prisen kan i år love en ting: Det er et drengenavn, der bliver råbt op.

25-01-2017Nyhed


Årets tre nominerede til den fornemme pris er nemlig alle sammen drenge år. En ægte volleyballentusiast, en gymnastikildsjæl, eller en dreng med en ketcher solidt plantet i hånden, render i år med titlen. Alle tre har på fornemmeste vis involveret sig i, og gjort en forskel for, deres respektive forening. Det være sig både som træner, spiller og initiativtagere.

- Det er en sand fornøjelse, at vi med denne pris er med til at sætte fokus på vigtigheden af unge ledere og trænere i foreningslivet i hele Nordjylland. Prisen ligger os meget på sinde, og det er altid meget livsbekræftende at være med til at læse indstillingerne og mærke, hvor flot et arbejde, der bliver lavet ude i klubberne, hvad angår rekruttering og motivering af unge ledere, fortæller Palle Fogh, formand for DGI Nordjylland.

De tre nominerede til titel som ”Årets ungleder” er 

  • Anders Veje Dahlgaard Fra Bedsted KFUM
  • Max Hadjimuratov fra Hurup Gymnastik- og Ungdomsforening 
  • Tobias Jespersen fra Thisted Badmintonklub. 

De er alle tre blevet indstillet af bestyrelsen eller andre frivillige i deres respektive forening.

Anders er indstillet for sit engagement i Bedsted KFUM’s kidsvolley-afdeling, som aldrig før har talt så mange spillere som lige nu (ca. 70 medlemmer). I kidsvolley-udvalgets indstilling af Anders står der bl.a., at "Anders' attitude og hans gode kemi med de andre trænere og kidsvolleyballspillere og hans positive tilgang til trænergerningen, gør det lettere for kidsvolleyudvalget, at rekruttere 6.-7.klasser til de kommende hjælpetræner-poster, fordi han i den grad viser, at det er sjovt at være hjælpetræner i Bedsted KFUM”.

Max, som er indstillet af Hurup Gymnastik- og Ungdomsforening (HGU), kom til Danmark fra Tjetjenien med sin familie. Da Max var 12 år, fik han sin mor til at spørge, om han måtte hjælpe på et gymnastikhold, fordi han selv var for genert til at spørge. Hurup Gymnastik- og Ungdomsforening er i dag meget glade for, at de dengang hurtigt fandt en tjans til den ihærdige dreng. Max har nemlig siden udviklet sig til at være en af dem, der går forrest i foreningen og viser de unge nye instruktører vejen. I indstillingen skriver HGU, at ”udover altid at være klar til at hjælpe med diverse foreningsopgaver er Max er et stort forbillede på, hvordan man opfører sig, når man har med børn og unge at gøre. Han er en god storebror, der hjælper sine yngre søskende og sikrer at de også inddrages i foreningslivet. Han udviser altid stort gåpåmod og ydmyghed. Vi er i Hurup Gymnastik og Ungdomsforening meget glade for at have Max hos os. Han er et eksempel på hvor godt integration kan gå, og hvor vigtigt det er, at unge mennesker selv tager ansvar for deres fremtid, er en medspiller og viser vejen for andre.”

Tobias fra Thisted Badmintonklub er indstillet på baggrund af sit store engagement for at få udbredt badmintonsporten via Forenings-SFO i Thisted by. Thisted Badmintonklub vandt titlen som Årets forening 2015, og oplever kæmpe nationalbevågenhed for at ”knække medlemskurven” i en sport, der ellers går massivt tilbage på landsplan. Foreningen skriver om Tobias: ”Det er Thisted Badmintonklubs overbevisning, at vi her har at gøre med et ungt menneske ud over det sædvanlig. En person som med meget stort engagement og sociale egenskaber er et forbillede for vores unge mennesker, og derfor må komme i betragtning som årets ungleder” Tobias har bl.a. vist sine exceptionelle sociale evner ved i den seneste Forenings-SFO-periode, at have udviklet sig til, at han har ansvaret for aktiviteten med en ny ungleder tilknyttet.”

Mere information

Kristian Pilgaard

foreningskonsulent Thisted Kommune og DGI Nordjylland

99 17 41 54

krp@thisted.dk