Coronavirus

Hold dig opdateret på situationen med coronavirus i Thisted Kommune

THY AWARDS: Nominerede til Årets Forening

"Årets Forening 2016" bliver Thisted Taekwondoklub, Klitmøller Spejderne eller Nordvestjysk Golfklub. Vinderen bliver afsløret til THY AWARDS fredag den 3. februar. Vinder-foreningen bliver dermed optaget i det fornemme selskab af foreninger, der siden prisen blev indstiftet i 2011, har modtaget denne særlige hæder. 

11-01-2017Pressemeddelelse

”Det er glædeligt at konstatere, at det er blevet stadig sværere at nominere årets forening i feltet af 230 folkeoplysende foreninger, fordi flere og flere foreninger sætter fokus på udvikling og tilpasning til nye tiders krav” udtaler sektionsleder Ole Jørgensen, som sammen med borgmester Lene Kjelgaard Jensen, formand for Børne-og Familieudvalget Poul Hvass Hansen og formand for Folkeoplysningsudvalget Steffen Kjær udgør den komite, der udpeger årets forening.

De tre foreninger er nomineret med tre forskellige udgangspunkter:

Thisted Taekwondoklub er en særdeles veldrevet forening med dygtige, dedikerede og meget ambitiøse trænere og ledere, der trods skiftende fysiske rammer, igennem 40 år har formået at udvikle et stabilt og godt medlemstal. Foreningen er meget positiv over for samarbejde på tværs af kampsportsforeninger, og har haft overskud til at etablere en satellit-afdeling i Hurup. Foreningen udvikler nye former, hvorunder medlemmerne og deres familier kan mødes og dyrke det sociale samvær. Desuden har foreningen engageret sig i flere forenings-SFO’er i Thisted By og ”Thy Taekwondo Cup” trækker udøvere fra hele landet til træningslejr i Thy.

Klitmøller Spejderne har, i skarp konkurrence med 700 andre foreninger fra hele landet, vundet Go'on prisen og 150.000 kr. som Årets Forening i 2016. Foreningen har medvirket til at skabe sammenhængskraft i lokalområdet. Desuden har foreningen været initiativtager til netværksdannelse på tværs af ”friluftsforeninger” samt en grejbank, som kan benyttes af andre foreninger. Med en andel på 70 % af målgruppen i lokalsamfundet, har foreningen opnået en medlemsandel, som er den næsthøjeste i det danske spejderkorps set i forhold til foreningens bymæssige placering. Foreningens har tilbud til alle aldersgrupper, og også et tilbud, hvor forældre og børn sammen kan dyrke spejderlivet.

Nordvestjysk Golfklub er en meget veldrevet forening. Med omkring 900 medlemmer er det en af Thisted Kommunes største foreninger. Foreningen har taget positiv og aktiv del i Thisted Kommunes arbejde omkring forenings-SFO på en utraditionel og nytænkende måde, hvor 60+ medlemmer har introduceret sporten til mange børn rundt omkring i kommunen med stigende medlemstal for denne aldersgruppe til følge. Med flere ”klubber” i klubben, skaber klubben overskuelighed for medlemmerne, selv om foreningen er stor og ellers måske kan virke uoverskuelig. Klubben har skabt et flot anlæg, som er et vigtigt element i Thisted Kommunes branding, som en friluftskommune med usædvanlig gode idræts- og naturoplevelser.

Med prisen følger et beløb på 10.000 kr.

Tidligere har disse foreninger modtaget prisen:

2011: Thisted Svømmeklub
2012: Bedsted KFUM Volleyball
2013: Thisted Atlet Klub
2014: Snedsted GIF
2015: Thisted Badmintonklub

Yderligere oplysninger:
Sektionsleder Ole Jørgensen, mail: olej@thisted.dk, tlf. 40 29 35 80.