Coronavirus

Fra den 10. september er coronavirus ikke længere kategoriseret som samfundskritisk sygdom

Er du der, far?

Hvornår sender man sin demente far på plejehjem? Og hvordan træffer man overhovedet den beslutning, når man ved, det er det sidste, han har lyst til?

22-12-2017Pressemeddelelse

Der er mange spørgsmål at tage stilling til, når ens kære bliver ramt af sygdom. Journalist Kasper Friche søger svar på nogle af de dilemmaer i programmet “Er du der, far?”.

Der findes mange myter og fordomme om hverdagen på danske plejehjem, og ligesom mange andre, er Kasper Friche bekymret over udsigten til at aflevere sin far på et plejehjem. Derfor vælger han at flytte ind på Sct. Thøgersgaard i Vestervig, for at blive klogere på, hvad det egentlig er for en fremtid, der måske venter hans far lige om lidt.

Her oplever han på egen krop, hvordan dagligdagen blandt de demente er. Han er med både ved frokostbo-ret, til en Bailey om aftenen, og han er med om natten, når alarmen får. Gennem snakke med både persona-let og beboerne får han et unikt indblik i en hverdag, som de fleste har en forestilling om, men som de færre-ste har oplevet på nært hold.

- Det handler om relationer. De nære relationer. På Sct. Thøgersgaard arbejder vi meget med at skabe relati-oner gennem nærvær. Vi er lykkedes med de demensramte, fordi vi kan arbejde med de nære relationer, og det er det, der kan ses i udsendelsen, udtaler Yvonne Tilsted, leder på Sct. Thøgersgaard, Thisted Kommune.

Programmet “Er du der, far” bliver sendt på DR1 onsdag den 27. december klokken 20:45.

Kontakt

Lone Becker
Direktør
Beskæftigelses-, Social- og Sundhedsforvaltningen
Thisted Kommune
Tlf.: 9917 4120
E-mail: lsb@thisted

Yvonne Tilsted
Leder
Sct. Thøgersgaard
Thisted Kommune
Tlf.: 9917 3330
E-mail: yvti@thisted.dk