Coronavirus

Fra den 10. september er coronavirus ikke længere kategoriseret som samfundskritisk sygdom

Enggården er kåret som Thisted Kommunes sundeste arbejdsplads 2017

Social- og Sundhedsudvalget har udpeget Enggården som vinder af prisen som kommunens sundeste arbejdsplads 2017.

15-12-2017Nyhed

Enggården har gjort et ekstraordinært stykke arbejde og ydet en stor indsats for sundheden på deres virksomhed, og derfor honoreres de i år med Thisted Kommunes Sundhedspris. Ved udvælgelsen af vinderen blev der lagt vægt på, hvad virksomheden gør for medarbejdernes sundhed i forhold til kost, motion, rygning, alkohol og generel trivsel.

Årets vinder, Enggården, skiller sig blandt andet ud ved at, de har stor fokus på sund kost og at maden er så fedtfattigt og varieret som muligt. Dette sker blandt andet ved, at de selv dyrker størstedel af maden, hvoraf det meste er økologisk.

Enggården har fået uddannet motionsambassadører, som sørger for at lave fysiske øvelser hver morgen til morgenkaffen, hvor de ligeledes arrangerer dagens program som bl.a. kan bestå af gåture, yoga eller løbeture.

Enggårdens medarbejdere har rig mulighed for at dyrke motion, blandt andet ved at lave aktiviteter som badminton og svømning med beboerne. Samtidig så vægter Enggården det sociale aspekt meget højt, blandt andet ved at arrangere flere sociale arrangementer for medarbejdere, hvor fokus er på medarbejdernes trivsel med hinanden.

Peter Sørensen, formand for Social- og Sundhedsudvalget, fortæller om valget af Enggården som vinder:

- Jeg synes det er dejligt at se, at Enggården har gjort arbejdet med sundhed til en del af deres daglige virke. Deres tilgang til sundhed, hvor både den fysiske og den mentale sundhed vægtes højt, er meget vigtig for både medarbejderne og beboerne. Enggården gør samtidig et flot stykke arbejde med at introducere de mange unge mennesker til økologi, og generelt til en bæredygtig måde at beskæftige sig med mad på.

Enggårdens arbejde med at skabe sunde rammer for både medarbejdere og borgere er vigtigt for både vores erhvervsliv og ikke mindst Thisted Kommune generelt. Vi er derfor rigtig glade for at kunne kåre Enggården som Thisted Kommunes sundeste virksomhed.

Mange gode kandidater i opløbet
Opløbet har budt på mange gode kandidater til årets sundhedspris. Det viser, at der rundt omkring på virksomhederne i kommunen bliver gjort en stor indsats for medarbejdernes sundhed. Ud over vinderen var Thisted Forsikring, Sparekassen Thy og Hjemmeplejen Thisted og Nors også med i opløbet, og det var marginale forskelle der gjorde, at de ikke blev kåret som vinder af sundhedsprisen 2017.

Fredag den 15. december vil Peter Sørensen overrække prisen, en flot vandrepokal og 5.000 kr., til Enggården. Præmien forventes at blive brugt på at fremme sundheden yderligere på arbejdspladsen. Det er tanken, at sundhedsprisen kan understøtte kommunens virksomheder i deres strategi, for at rekruttere og fastholde deres medarbejdere.

Fakta

Sundhedsprisen er et af de mange initiativer Thisted Kommune har sat i værk, som et led i arbejdet med kommunens sundhedspolitik, der blandt andet har som målsætning at holde arbejdsstyrken sund. Det er tredje år i træk Thisted Kommune uddeler sundhedsprisen. I 2015 var det FF Hanstholm der vandt prisen og i 2016 var det Bach Composite Industry (nu Jupiter Bach), der løb med prisen.

Kontaktinfo

Sundhed
Asylgade 30
7700 Thisted
Telefon: 99 17 17 17
E-mail: thistedkommune@thisted.dk

Åbningstider:

Mandag - onsdag   
10.00 - 15.00
Torsdag 10.00 - 17.00
Fredag 10.00 - 14.00

Telefontider:

Mandag - onsdag   
10.00 - 15.00
Torsdag 10.00 - 17.00
Fredag 10.00 - 14.00