Førende på naturoplevelser, klima og energi

Thisted er blandt de førende klimakommuner i Danmark, hvilket vi kan sige på baggrund af vores meget aktive indsats indenfor brug af vedvarende energi gennem mange år. Vi er også hjemsted for Danmarks første nationalpark - Nationalpark Thy.

100 procent af al kommunens el kommer i dag fra vedvarende energi, ligesom mere end 80 procent af varmen produceres ved biomasse, geotermi, biogas og affald.

I 2014 godkendte kommunalbestyrelsen en ny energi- og ressourcepolitik, der sætter rammerne for arbejde med energi- og ressourceforbruget. Over de næste 4 år har vi valgt at arbejde med 7 indsatsområder. Arbejdet har fokus på at nedbringe energi- og ressourceforbruget og udvikle bæredygtige løsninger. Samtidig er der fokus på de lokale potentialer samt lokal erhvervsudvikling.

Læs Thisted Kommunes energi- og ressourcepolitik

I 2007 vandt Thisted Kommune den europæiske ”EuroSolar-pris” for at være næsten selvforsynende med vedvarende energi.

Lang tradition for vedvarende energi

Siden 1982 har et af Danmarks førende forskningscentre i vedvarende energi – Folkecenter for Vedvarende Energi – ligget i Ydby og gennem forskning og udvikling skabt innovation inden for vedvarende energi.

Danmarks første kraftvarmeværk baseret på geotermi er ligeledes placeret i kommunen, ligesom Thisted Kommune har 226 vindmøller og er udpeget som nationalt testcenter med både nye vindmølleanlæg i Østerild og bølgeenergianlæg i Hanstholm Havn.

Filmen om Thisted Kommune - en klimavenlig region

I 2007 blev der produceret en kort video, der fortæller om Thisted Kommunes indsatser for at blive Danmarks førende klimakommune. Du kan se videoen herunder.

Den Grønne Tråd - din indgang til det naturskønne Thy

Tag på en virtuel tur rundt i Thy og planlæg din næste naturoplevelse eller find app’en frem, hvis du mangler inspiration undervejs. App’en ”Den Grønne Tråd” giver et godt overblik over Thy med nyttige beskrivelser af natur og vedvarende energi samt spændende quizzer og minispil.

Du farer ikke vild

App’en er både brugervenlig i sin opsætning og anvendelig langt ude i skoven, hvor der sjældent er mobildækning.

App’en tager udgangspunkt i din placering ved hjælp af en GPS-lokalisering. Derved kan du altid se din placering i forhold til det ønskede mål. Det indbyggede kompas lader dig navigere rundt i naturen, og med app’ens 1.100 km2 kort med mange zoomniveauer og detaljer er du hjulpet godt på vej.

Turistvenlig på flere måder


App’en hjælper ikke alene danske turister på rette vej i Thys natur, den er tilmed oversat til engelsk, og kan derved også gavne mange udenlandske turister.

Du kan gratis downloade app’en ”Den Grønne Tråd” i Google play (nyt vindue) og App Store (nyt vindue).

Flere informationer

På hjemmesiden ”Den Grønne Tråd” (nyt vindue) kan du læse mere om app’en samt se en lille demonstrationsvideo.
Opdateret 21-01-2019