Kulturkaravanen 2019

I 2019 har Kulturkaravanen sat Aalborg Symfoniorkester, Kunsten og Den Kongelige Ballet i stævne for at skabe det kunstneriske indhold, der skal rundt til alle nordjyske kommuner, og den 25. oktober 2019 gæster de Thisted.
Til dette års karavane er der indgået et samarbejde med tre markante kulturinstitutioner. De tre institutioner er valgt ud fra et ønske om at levere det ypperste kunst til de nordjyske borgere.
De repræsenterer hver især noget særligt indenfor deres genre og har store visioner for, hvad de selv vil med kunsten og udviklingen deraf. Alle tre kunstarter hviler på gamle traditioner, konventioner og normer, som de tre institutioner både arbejder for at bevare, samtidig med, at de også gerne vil bryde rammerne for, hvad kunsten kan, og hvordan vi oplever den.

Kulturkaravanen kommer til Thisted fredag den 25. oktober 2019, og vil herefter indtage byen i fire timer. Alle tilbud kan findes i en radius af en kilometer. I det område vil man således kunne opleve de klassiske kunstarter i anderledes rammer, end normalt. Der vil altså kunne arrangeres ballet, symfoni og kunst i alt fra butikker til fritidsforeninger og sågar til bryllups- og eller fødselsdagsfester - kun fantasien sætter grænser.

Workshops
De tre kunstinstitutioner arrangerer og afholder forudgående workshops, hvor de underviser lokale borgere og elever. Der vil være fokus på dans, musik, performance og billedkunst. På selve karavanedagen optræder og udstiller de lokale workshopdeltagere. Disse workshops finder sted inden Kulturkaravanens besøg, og de skal fungere som redskaber til deltagerne, så de kan skabe hacks (forestillinger, performances, workshops m.m.) i deres egen by.


Sted
Diverse steder i hele Thy

Tidspunkt
Fredag den 25. oktober 2019 kl. 16-20.

Kontaktinformation
Jennifer Strohmeyer
Kulturkonsulent
Thisted Kommune
Tlf.: 9917 4148
E-mail: jks@thisted.dk


Kontaktinfo

Kultur og Fritid
Asylgade 30
7700 Thisted

KulturRummet
Tingstrupvej 13
7700 Thisted

Telefon 99 17 17 17
E-mail: kultur@thisted.dk eller
fritid@thisted.dk

Opdateret 03-06-2019