Coronavirus

Hold dig opdateret på situationen med coronavirus i Thisted Kommune

Grønne Ressource-Økosystemer Nordjylland

Grønne Ressource-Økosystemer Nordjylland, i daglig tale GRØN, er et udviklingsprojekt, som er støttet af Regionalfonden (ERDF).
GRØN-projektet skal sikre udvikling og facilitering af industrielle symbioser i 100 deltagende virksomheder i Nordjylland gennem grønne forretningsmodeller.

De deltagende virksomheder får:
- En gennemgang af virksomhedens ressourceforbrug – materialer, energi osv.
- En kort beskrivelse af de største potentialer for virksomheden
- Tilbud om samarbejder med andre virksomheder – lokalt så vidt muligt
- Nye samarbejdspartnere
- En plan for, hvordan potentialerne kan realiseres, og hvornår og hvordan det vil være mest fordelagtigt
- Tæt sparring og opfølgning hele forløbet igennem af en fast tilknyttet kontaktperson, som har erfaring inden for virksomhedssamarbejder, bæredygtig omstilling og procesoptimering.

I GRØN-projektet bliver der altså arbejdet med industrielle symbioser (IS), der involverer og engagerer virksomheder til at dele og udveksle materialer såsom vand, energi, etc.. Deling og udveksling af ressourcer skaber synergier og styrker værdikædesamarbejder mellem virksomhederne på tværs af brancher. På den måde bliver én virksomheds spild en anden virksomheds guld.

Projektet understøtter Regionsrådets ”Regional Udviklingsstrategi for 2020-2023: Mulighedernes Nordjylland”, særligt ved at styrke sammenhængskraften i Nordjylland ved at facilitere samarbejde i mellem virksomheder og organisationer. GRØN understøtter tilsvarende Regionsrådets mål om grøn omstilling og ressourceeffektivitet ved at facilitere industriel symbiose, der leder til ressourcebesparelser.

GRØN bidrager også til at nå målsætningen om en 70% reduktion af CO2-emissioner i 2030.


Kontaktperson i Thisted Kommune:
Peter Brandt Larsen, pbl@thisted.dk. Tlf:2382 6927.