Influenzavaccine

Nu er det snart influenzasæson igen, og derfor bør du overveje, om du skal vaccineres mod influenza.
Sundhedsstyrelsen anbefaler mennesker over 65 år og mennesker med kroniske sygdomme at blive vaccineret mod influenza.

Influenza er en virusinfektion, der rammer luftvejene. Alle mennesker kan få influenza, men særligt ældre over 65 år, gravide og personer med kroniske sygdomme er i højere risiko for et alvorligt sygdomsforløb. Vaccination nedsætter ikke kun risikoen for at blive smittet med influenza, men også risikoen for indlæggelse og død som følge af influenza, hvis man alligevel skulle blive smittet med influenza på trods af vaccination.

Gratis vaccination

Er du fyldt 65 år inden den 15. januar 2021 eller har du en kronisk sygdom? Så kan du blive vaccineret gratis mod influenza.

Hvor bliver jeg vaccineret?

Du kan enten blive vaccineret hos
  • Din egen læge efter forudgående tidsbestilling
  • Hurup Apotek eller Thisted Løve Apotek uden forudgående tidsbestilling
  • Danske Lægers Vaccinationsservice efter forudgående tidsbestilling på www.minvaccination.dk eller tlf. 77 99 77 88. Telefonen er åben hverdage kl. 8-16.
  • Danske Lægers Vaccinationsservice til åbent hus arrangementer i Thisted Kommune - se oversigten
Er du beboer på et plejecenter, vil plejepersonalet sørge for, at din praktiserende læge kommer ud på plejecentret og vaccinerer dig.
Tilbuddet gælder i perioden 1. oktober 2020 til 15. januar 2021.

Hører du ikke til en af risikogrupperne, kan du mod egenbetaling alligevel blive vaccineret. Forhør dig om mulighederne ved egen læge, apoteket eller Danske Lægers Vaccinationsservice.

Egen læge og Danske Lægers Vaccinationsservice tilbyder, at du kan blive vaccineret i eget hjem, hvis du af helbredsmæssige årsager ikke kan møde op i klinikken eller til et vaccinationsarrangement. Ved vaccination i eget hjem kontakt da egen læge eller Danske Lægers Vaccinationsservice på 77 99 77 98.

Har du spørgsmål, så kontakt Borgerservice på telefon 99 17 17 17

Visse risikogrupper tilbydes foruden influenza-vaccinationen en gratis pneumokokvaccination. Forhør dig hos egen læge, apoteket eller Danske Lægers vaccinationsservice om muligheden herfor.

Sundhed
Asylgade 30