Badevandsanalyser

I sommermånederne tages der prøver ved vores badesteder. Analyserne skal sikre, at vandet er fri for bakterierne E. coli og enterokokker, så vandet er sikkert for de badende at opholde sig i.


Badevandsanalyser 2019

På de fleste badestrande bliver badevandet analyseret 10 - 11 gange i løbet af sæsonen, og nedenfor kan du se resultaterne.

Badevandsanalyserne er delt ind i tre farver; grønt for fint badevand, gult for de målinger som må forekomme enkelte gange i løbet af badesæsonen samt rødt, som er tegn på forurening. Hvert år vurderes vandkvaliteten også på baggrund af de seneste fire års analyser, og kvaliteten inddeles i kategorierne "Udmærket", "Godt", "Tilstrækkeligt" eller "Ringe" badevand.

Aktuelt - BADNING FRARÅDES - Vandet Sø, østende: Ved prøven den 15. juli blev der fundet tegn på forurening. Vi fraråder badning inden for en afstand af 200 meter fra rørskoven, se kort. Vi formoder, at forureningen stammer fra en overnatningsplads for stære, hvilket var tilfældet i 2018. Resultatet af nye prøver vil foreligge den 22. juli.

Aktuelt - alger ved Vestkysten og i Limfjorden: I varme og stille perioder kan man være heldig at se rødfarvet vand, som skyldes at strømforholdene har samlet høje koncentrationer af furealger. Nogle af disse arter kan være giftige eller irriterende. Så nyd det flotte syn, men bad et andet sted. Se foto fra Agger den 20 juni her.

Se badevandsanalyser for 2019

Se badevandsanalyser for 2018

Se badevandsanalyser for 2017 (PDF)

Se badevandsanalyser for 2016 (PDF)
Se badevandsanalyser for 2015 (PDF)