2016December

Borgmester Lene Kjelgaard Jensen

Indvielse af HTX bygninger, EUC Nordvest

Mandag d. 19. december havde jeg fornøjelsen af at indvie nye bygninger i uddannelsesmiljøet på EUC Nordvest.Her kan du læse min tale og se et par billeder fra dagen.

Læs min tale fra arrangementet

 

 

 

 

tre htx elever foran den nye hvide htx bygning

Chefen for EUC nordvest og borgmester lene kjelgaard jensen

borgmesteren står blandt mange fremmødte til indvielsen

Med venlig hilsen
Lene Kjelgaard Jensen
Borgmester


 September

Første spadestik til besøgs- og driftscenter


Mandag d. 5 september havde jeg glæden og fornøjelsen ved at tale til første spadestik til vores kommende besøgs- og driftscenter ved Testcentret for Store Havvindmøller i Østerild.

Jeg var i selskab med erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen, som i dagens anledning var kommet fra København for bl.a. at stikke spaden i jorden og fjerne det første jordlag, hvor det nye besøgs- og driftscenter kommer til at ligge.
Byggeriet, som vi er startet på denne dag, er vokset ud af et utroligt spændende samarbejde mellem Vindmølleindustrien, Danmarks Tekniske Universitet, Realdania, Naturstyrelsen Thy og Thisted Kommune, der alle er med til at finansiere og virkeliggøre byggeriet.

I det byggeri, vi sætter gang i i dag, mødes fagligheder og interessenter på tværs af offentlige og private instanser om at realisere gode rammer for nysgerrige og professionelle omkring videreudviklingen af vindenergien i Danmark.

Du kan læse hele min tale fra arrangementet her:

Tale ved første spadestik

August

 25 ildsjæle har brugt tre år på at bygge en nøjagtig 1:10 kopi af Thisted Kirke

I søndags havde jeg æren af at indvie Thisted Kirke. Normalt er det en ære, der tilfalder biskopper og andre gejstlige, men jeg var glad for at blive indbudt til indvielsen af modellen af kirken i Lillebyen. Lilleby er et rart sted at komme som gæst – stedet emmer af hygge og dedikation til arbejdet og af en umådelig faglig stolthed.

Lillebyen er en flot tilføjelse til de attraktioner, vi har i Thisted bymidte og jeg håber, mange, både lokale og turister, vil lægge vejen forbi i løbet af sommeren.

Med det vil jeg gerne ønske os alle stort tillykke med den nye kirke – ikke mindst til alle de arbejdssomme ildsjæle, som har gjort det muligt.

Og rigtig god sommer til jer alle.

Læs også min tale fra indvielsen her

 Thisted Kirke i Thisted lilleby

 Juni

UCN overtager VIA-aktiviteter

Gennem mange år har vi arbejdet for at University College Nordjylland (UCN) kan overtage VIA Universitys Colleges uddannelsestilbud i Thisted. Derfor er det en stor glæde for mig at målstregen nu er nået, og at vi fra og med den 1. juli kan byde uddannelserne som pædagog, pædagogisk assistent, sygeplejerske samt tre AMU-uddannelser og Center for Undervisningsmidler velkommen til Nordjylland.

Jeg er rigtig glad for, at vi nu står med et mere samlet og stærkt uddannelsesudbud i Region Nordjylland og Thisted Kommune. Det betyder både at uddannelserne tydeligt forankres i Nordjylland og i Thisted, ligesom det betyder, at de, der allerede er ansatte, sikres deres jobs. Derudover kan godt 300 studerende fortsat tilegne sig kompetencer på højt niveau i vores område.

Det er dejligt, at vi i en by af Thisteds størrelse, også fremover, kan tilbyde stærke uddannelsesmiljøer, for er der noget, vi har brug for, er det stærke uddannelsesmuligheder i vores nærområde – det styrker både bosætning og erhvervsudvikling. 

Læs min tale fra overtagelsesarrrangementet

Grundlovstale 5. juni 2016

På Grundlovsdag 5. juni var jeg inviteret til at tale på Sjørring Volde. Herunder kan du læse min tale fra arrangementet

Læs Grundlovstalen 2016

 Februar  

Som borgmester i Thisted Kommune er det altid en glædelig begivenhed, når det går godt for vores erhvervsliv.

Derfor er min personlige glæde også ekstra stor, efter jeg i går deltog i det første spadestik til Nordeuropas første fiskeopdræt på land i Hanstholm. Mest af alt fordi etableringen af et nyt og miljøvenligt fiskeopdræt i Hanstholm giver nye muligheder og positive forventninger til fremtiden.

Min glæde skyldes flere ting. Det er selvfølgelig nærliggende at fokusere på de nye arbejdspladser, som kan realiseres som en afledt effekt til det ny fiskeopdræt, som Sashimi Royal A/S i nær fremtid kan dyrke kvalitetsfisk på.

Det var også en glædens dag, fordi miljøet er tænkt ind i den nye opdrætsløsning, som nu bliver til virkelighed, takket være et tæt samspil mellem private erhvervsaktører, offentlige myndigheder og bevillingsgivere.

Men jeg er særligt glad, fordi det er lykkedes at skabe noget nyt og noget, som ikke kun Sashimi Royal kan få glæde af i fremtiden. Det topmoderne fiskeopdræt understreger i særlig grad, at vi vil udviklingen i Thisted Kommune – og at vi ad den vej gør vores kommune meget attraktiv at bo, arbejde eller drive virksomhed i.