Maj

Grundlovstale 2014 på Sjørring Vold

Igen i år havde jeg fornøjelsen af at holde min grundlovstale på de smukke Sjørring Volde – og det er blevet en god tradition, at vi mødes for at fejre Grundlovsdagen sammen.

I min tale tog jeg udgangspunkt i vigtigheden af det lokale demokrati. I Thisted Kommune var stemmeprocenten blot på omkring 56 til Europa-Parlamentsvalget i maj. Og det ærgrer mig, at vi danskere ikke interesserer os mere for EU.

Gennem vores lokale demokrati arbejder vi intenst med at styrke rammerne for kommunens udviklingsmuligheder. Lige nu arbejder vi på højtryk med udviklingsplaner for de store kerneområder; ældreområdet, handicap og psykiatriområdet, dagpasnings- og skoleområdet. Vi arbejder på at finde løsninger, som understøtter kvalitet og god service.

Vi arbejder i det hele taget på at sikre, at vi har et godt og attraktivt nærområde – vores borgere skal have de bedste chancer for at leve det bedst mulige liv, og vores virksomheder skal have de bedste muligheder for at udvikle sig og skabe nye arbejdspladser.

Et af vores nye tiltag er ”En indgang for erhvervslivet”, hvor vi tilbyder det lokale erhvervsliv, at de kan henvende sig til et hovednummer hos Thisted kommune, hvorefter vi hjælper virksomheden med at finde det hurtigste svar og bedste løsning.

Vi arbejder som nævnt på at gøre vores kommune så attraktiv som muligt for vore borgere og mulige tilflyttere med blandt andet ”Følg din natur”- kampagnen.

Læs hele min tale.

Det blå flag er i år tilbage på otte strande i Thisted Kommune

Friluftsrådet har meddelt, at vi igen i år kan glæde os til at hejse det blå flag for rent badevand ved:

- Vigsø Strand
- Klitmøller Strand
- Agger Strand
- Nørre Vorupør Strand
- Thisted Søbad
- Vilsund Strand
- Søndergaard Strand
- Stenbjerg Strand

Det blå flag er Friluftrådets guide til strand- og havnegæster til at finde den sikre strand eller miljøbevidste havn, hvor der er gode og rene faciliteter og naturoplevelser for borgere og turister i kommunen.
Flaget er en international miljømærkningsordning, som sikrer borgere og turister gode oplevelser ved strand og havn. Med det blå flag viser vi, at vi både har rent badevand, og at vi passer godt på vores fælles hav- og kystmiljø.

Friluftsrådet tildeler hvert år det blå flag til de strande og havne, som gør en ekstra indsats for miljøet, eller forsøger at højne strandens eller havnens standard.

Det glæder mig, at vi i Thisted Kommune kan hejse det blå flag på otte vigtige badesteder den 1. juni 2014.

Blå flag