Lægdommer

Venstre Landsret har udpeget de lægdommere, som de skal bruge i perioden 2016-2019. Du kan ikke løbende melde dig til at blive lægdommer.

Såfremt du ønsker at blive lægdommer, skal du søge, når der skal findes og dannes en ny grundliste i 2019 (medio februar). Det bliver annonceret her på siden, og formodentlig også i dagspressen og på Facebook, når det igen er tid til at søge optagelse på listen.

Sådan foregår udvælgelsen

Udvælgelsen foregår sådan, at et selvstændigt Grundlisteudvalg bestående af 5 personer udpeger en grundliste. Thisted Kommune yder i den forbindelse sekretariatsbistand til udvalget. Det er udvalget, som selv træffer beslutning om, hvilke personer bosiddende i Thisted Kommune, som bliver optaget på grundlisten, under hensyntagen til at personerne på grundlisten skal udgøre et alsidigt og repræsentativt udsnit af kommunens befolkning.

I foråret 2015 skulle der vælges 146 personer til denne liste. Listen blev efterfølgende sendt til Venstre Landsret. Det faktum, at en person er optaget på en grundliste i en kommune, er ikke ensbetydende med, at personen af Vestre Landsret bliver udpeget som lægdommer.

Vestre Landsret skal kun bruge et vist antal personer ud af de navne, som de får tilsendt fra Grundlisteudvalget.