Årets Kulturprismodtager er

Hvert år siden 2012 uddeles Thisted Kommunes Kulturpris til en forening, institution eller aktør, som har ydet en fremragende indsats. Kulturprisen uddeles i samarbejde mellem Thisted Kommune og Kulturelt Samråd i Thisted Kommune
Thisted Kommunes Kulturpris i 2018 går til Thisted Kirkes Drenge-&Mandskor under ledelse af Niels Granvig. Koret er et af kommunens kulturelle flagskib, der nyder både national og international anerkendelse og således på fornemste vis repræsenterer Thy i Danmark og udlandet.

Drenge- & Mandskoret har i 2017 fejret sit 35 års jubilæum og modtog nu i 2018 d. 5. maj kommunens kulturpris, der således blev uddelt for 7. gang. Udover selve prisen, en bronzeskulptur skabt af billedkunstneren Zoran Luka, modtog prismodtageren modtog Drenge-& Mandskoret også en collage af akvarelmalinger fremstillet af Billedskolen i Thys elever.

Billedskolen i Thy har lavet en plakat til koret

Koret er et af landets bedste drenge-mandskor og turnerer både landet og verden rundt. Korets sidste koncertturne er gået til USA, hvor koret bl.a. har været inviteret til at give koncert i Claus Meyers ”Great Northern Food Hall” i Grand Central Station. Og også DR er glad for vores lokale drenge, som gang på gang optræder i udsendelser om Thy – sidst i julegudstjeneste optaget i Thisted eller TV programmet ”Et glimt af Danmark”. Herhjemme kender vi koret mest som kirkekor, der aktiv deltager i det lokale kulturliv og optræder i forbindelse med kirkelige begivenheder såsom højmesser og konfirmationer samt korets berømte engelske julekoncerter.

Foruden korets høje musikalske kvalitet er koret også et enestående fællesskab på tværs af generationer. Som et stærkt og udviklende fritidsilbud sætter koret den musikpædagogiske læring og det sociale samvær højt. Siden 2012 samarbejder koret således med Thy Sangskole om soloundervisning og talentudvikling af sangerne.

En stor del af fortjenesten må selvfølgelig også gives til korlederen. Koret har i mange år stået under ledelse af den nu afdøde Preben Nørgaard Christensen, der i 2015 blev afløst af Niels Granvig, som på imponerende vis har stået i spidsen for koret. Det kræver en betydelig indsats af både koret og dirigenten at opretholde korets høje standard og gode energi for at præstere gang på gang.

Følgende har vundet årets kulturpris:

2017: Svend Sørensen, Museumspædagog, Thisted Museum
2016: Harald Fuglsang, Kirsten Kjærs Museum
2015: Aase Odfelt, formand for Thy Kammermusikfestival
2014: Thy Alive Festival
2013: Jakob Oschlag
2012: Thomas Munk
Kulturprisen fra Thisted KOmmune

Kontaktinfo

Kultur og Fritid
Asylgade 30
7700 Thisted

KulturRummet
Tingstrupvej 13
7700 Thisted

Telefon 99 17 17 17
E-mail: fritid@thisted.dk