Kulturprisen 2017

Og årets vinder er … Svend Sørensen
Traditionen tro har Thisted Kommunes kulturliv samlet sig lørdag d. 6. maj 2017 for at fejre det sprudlende og mangfoldige kulturliv og uddele Kulturprisen nu for sjette gang. Den eftertragte pris hædrer en aktør fra kommunens kulturliv, der har gjort og/eller gør en ekstra indsats for kulturen i Thisted Kommune.

Årets modtager

Svend Sørensen modtager Kulturprisen 2017

Svend Sørensen blev af indstilleren omtalt som ”indbegrebet af kulturen”. Han har en mand med mange kasketter, men de har én fællesnævner: en begejstring for formidling og fortællerkunst.


Mange kender Svend som museumspædagog og byrumsformidler i Museum Thy, hvor han har været igennem fire årtier og derfor modtog Dronningens fortjenestmedalje i sølv i 2016. Oprindeligt er Svend faktisk uddannet folkeskolelærer, men søgte på opfordring af en kollega stillingen som museumspædagog. Således er han en af Danmarks første museumsformidlere med en pædagogisk baggrund.

Men Svend er også aktiv foredragsholder overalt i Thy, formand for I.P. Jacobsen Selskabet, bestyrelsesmedlem i Hillserlev Foredragsforening og forlaget ”Knækkens samt redaktør på Jul i Thy og Historisk Årbog. Derudover er han forfatter af både fag- og skønlitteratur, der har udgivet et utal af publikationer såsom lokalhistoriske bøger, lokale guidebøger, romaber og digte.

Her ses et billede af prismodtageren, der foruden æren og en skulptur af Zoran Luka også har modtaget et portræt af en elev fra Billedskole Thy. Et stort tillykke med Kulturprisen 2017!

 Svend Sørensen modtager Kulturprisen 2017

Kulturprisen uddeles siden 2011 i samarbejde mellem Thisted Kommune og Kulturelt Samråd i Thisted Kommune.

Kontaktinfo

Kultur og Fritid
Asylgade 30
7700 Thisted

KulturRummet
Tingstrupvej 13
7700 Thisted

Telefon 99 17 17 17
E-mail: fritid@thisted.dk