ID-kort til unge


Den 1. juli 2004 trådte nye regler om forbud mod salg af tobaksvarer og alkohol til unge i kraft. Der indføres forbud mod salg af tobaksvarer til unge under 16 årsamtidig med at aldersgrænsen for salg af alkohol hæves fra 15 til 16 år.

ID-kort til unge

Du kan få lavet et id-kort, når du er fyldt 16 år. Du skal møde personligt op i din bopælskommune og medbringe gyldig legitimation fx pas eller sundhedskort. Hvis du allerede har kørekort til bil eller traktor, behøver du ikke noget id-kort. Kortet er kun gyldigt som legitimation ved køb af tobak og alkohol.

Legitimationskort til unge over 16 år

Ved køb af tobaksvarer og alkohol, skal der fremvises gyldig billedelegitimation, så som pas, knallertkørekort eller lignende.

Har du allerede knallertkørekort eller pas, behøver du ikke et legitimationskort, da disse former for legitimation også kan bruges ved køb af tobak og alkohol i butikker. Men det er jo besværligt at medbringe det store rødbede farvede pas på et diskotek – hér vil et lille dankort lignende ID kort nemmere kunne være i tegnepungen.

ID kortet til unge kan laves til alle over 16 år – samt naturligvis til alle voksne fyldt 18 år. OBS der står dog på kortet ”legitimationskort til unge”. Der er ingen løbenummer eller cpr. nr. påført som ved fx pas og kørekort.

Hvordan får du kortet?
Hvis du er 16 år eller derover og er tilmeldt folkeregistret i Thisted Kommune kan du ansøge om udstedelse af billedlegitimationskort ved personlig fremmøde i Borgerservice, Thisted.

Du skal medbringe:
Legitimation (original navne- eller dåbsattest eller sygesikringsbevis).

Foto - vi modtager digitale pasfoto fra de fotoforhandlere, som har indgået kontrakt med kommunens leverandør af pas-system. Hos fotohandleren får du udleveret en kvittering, som skal afleveres i forbindelse med, at du søger om pas.

Der kan dog fortsat afleveres almindelige pasfoto i papirform, men kvaliteten skal være meget god, idet vi skal scanne dem ind i systemet for at sende digitalt. Vi kan i tilfælde være nødt til at afvise papirbilleder, hvis kvaliteten ikke er i orden.

Pris - kortet koster kr. 100. Leveringstiden er cirka 1-2 uger.

Underskrift fortages af ansøgeren med permanent pen direkte i skrivefeltet på kortet når kortet modtages. Kortet sendes direkte til ansøger.

 

Kontaktinfo

Borgerservice og Ydelser
Beskæftigelses, Social- og Sundhedsforvaltningen
Asylgade 30
7700 Thisted
Telefon: 99 17 17 17
borgerservice@thisted.dk

Åbningstider:

Mandag
 - onsdag
 10.00 - 14.30
Torsdag  10.00 - 17.00
Fredag  10.00 - 12.00

Telefontider:

Mandag
- onsdag
 08.00 - 15.00
Torsdag  08.00 - 17.00
Fredag
 08.00 - 13.00


Ydelser (sygedagpenge og kontanthjælp)
Alle hverdage 08.00 -10.00