Medielicens

Som privatperson skal du betale medielicens eller radiolicens for husstande. Du kan søge om at blive fritaget for at betale medielicens, hvis du opfylder særlige krav som pensionist.

Betaling af licens

Licens er en lovpligtig afgift for alle over 18 år, som har et apparat, der kan modtage og gengive radioprogrammer, billedprogrammer eller -tjenester; uanset hvordan apparatet benyttes.

Det vil sige at du som privatperson skal betale licens for husstande hvis du har et licenspligtigt apparat på din private bopæl, feriebolig, bil og/eller båd.

Det betyder, at licensen ikke afhænger af om du bruger DRs public service tilbud: DR1, DR2, www.dr.dk, P1, P2, P3, P4 og de digitale radiokanaler, eller udelukkende ser udenlandske programmer.

I Danmark er der to licenstyper for privatpersoner:

  • Medielicens for husstande 
  • Radiolicens for husstande
Der betales en licens pr. husstand og alle husstandens apparater er dækket af licensen.

Du skal tilmelde dig licens senest 14 dage efter du har anskaffet dig et licenspligtigt apparat.

Fritagelse og nedsat licens

Folkepensionister
Er du 65 år og folkepensionist, har du mulighed for at søge om nedsat licens eller fritagelse, hvis du har en personlig tillægsprocent på 100. For at søge om nedsættelse skal du henvende dig til dit pensionskontor eller borgerservice i din kommune. Din tillægsprocent beregner kommunen ud fra din økonomi og den kan ses på din pensionsmeddelelse.

Førtidspensionister
Er du førtidspensionist og tilkendt pension efter reglerne før 01.01.2003 kan du få beregnet en personlig tillægsprocent på 100 og søge om nedsat licens. For at søge om nedsættelse skal du henvende dig til pensionskontoret eller borgerservice i din kommune.

Blinde og stærkt svagtseende
Blinde og stærkt svagtseende, som bor alene eller udelukkende sammen med andre blinde eller svagtseende, kan søge om fritagelse for medielicens mod at betale radiolicens i stedet. For at søge om fritagelse skal du henvende dig til Dansk Blindesamfund.

Kontaktinfo

Borgerservice og Ydelser
Beskæftigelses, Social- og Sundhedsforvaltningen
Asylgade 30
7700 Thisted
Telefon: 99 17 17 17
borgerservice@thisted.dk

Åbningstider:

Mandag
 - onsdag
 10.00 - 14.30
Torsdag  10.00 - 17.00
Fredag  10.00 - 12.00

Telefontider:

Mandag
- onsdag
 08.00 - 15.00
Torsdag  08.00 - 17.00
Fredag
 08.00 - 13.00